Broccoli met knoflook en citroen

broccoli met knoflook en citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Broccoli, zo lekker en super gezond, dat moet je vaak op je menu zetten! Deze variant is heerlijk makkelijk en combineert prachtig met pasta, maar ook met rijst of aardappels smaakt ie prima.

Ingrediënten

  • 750 g broccoli
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el goede olijfolie
  • peper uit de molen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de broccoli, snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd in blokjes. Doe eerst de blokjes stronk van de broccoli in je stoompan en breng aan de kook, leg dan de roosjes er boven op en stoom beetgaar, in ongeveer 6 min.  Was de citroen onder de kraan en rasp de schil er af, alleen het geel! Pers 1 helft van de citroen uit. Pel de knoflook en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Verwarm de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit de knoflook, samen met 2/3 van de citroenrasp. Doe er wat peper bij en bak zachtjes tot de knoflook een beetje gaat kleuren. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door, druppel er wat citroensap over en bestrooi met het restant citroenrasp.