Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale toets, maar je kunt hem gerust vervangen door bijvoorbeeld blokjes feta of zachte geitenkaas. Wij aten deze groenten met gekookte gierst en een tomaten-bonen-gehaktsaus (niet op de foto te zien), dat was een geslaagde combinatie. Met enkel rijst of pasta zou het ook heel goed kunnen en ook als bijgerecht op een feestje of late barbecue misstaat het niet.

Ingrediënten

1 courgette, 1 paprika, zakje rucola, 1 pakje haloumi, 1 tl oregano, olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de groenten en zwiep de rucola droog. Snijd de courgette in de lengte doormidden, als hij dik is snijd je hem twee keer, zodat je kwarten krijgt. Als er veel pitjes in zitten kun je ze er eventueel met een lepel uitschrapen. Leg ze in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat 5 minuutjes staan, spoel dan af en dep droog met een schone theedoek. Verwijder stel en zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bad op hoog vuur de courgette aan. Als het een beetje begint te kleuren doe je de paprika erbij. Bestrooi met de oregano en wat peper. Als je van knapperig houdt, bak je kort, anders wat langer met een deksel op de pan en het vuur wat lager. Snijd de haloumi in blokjes en bak ze kort in een beetje olie in een koekenpan. Hussel de rucola door de courgette en verdeel over de borden, verdeel er de haloumi over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK