Courgette-wortel beignets

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…
Bekijk het receptIn zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…
Bekijk het receptIngrediënten
1 courgette;
3 wortels;
1 kop kikkererwtenmeel (ongeveer 100 g);
1 dessertlepel gehakte dille of koriander;
1 hand vol peterselie, fijn gesneden;
peper & zout;
olie om te frituren
Bereiding
Rasp de wortel en courgette grof. Geef ze ruim zout en wat peper, meng de kruiden erdoor en meng met zoveel kikkererwtenmeel dat je, al knedend, er makkelijk een kroketje van kan kneden. Knijp telkens een handjevol tot een ei-vorm en frituur ze met 3-4 tegelijk in een frituurpan of laagje olie in de koekenpan.
Lekker met een yoghurtsausje.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 393
- Volgende »