Courgetteovenschotel met tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…
Bekijk het receptDit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…
Bekijk het receptCourgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan, maar deze variant met ei en kaas is ook een mooie. Met wat rijst of aardappeltjes erbij is je maaltijd compleet!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3-4 tomaten of zakje kleine tomaatjes
- 2 uien
- 6 el olijfolie
- 3-4 teentjes knoflook
- 2 tl oregano of Italiaanse kruiden
- 5 eieren
- 100 g jong belegen kaas
- handje zwarte olijven zonder pit
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel ui en knoflook en snijd de ui in ringen of halve ringen. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en bak heel even mee. Halveer de tomaatjes of snijd tomaten in blokjes, snijd de courgette in plakjes. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat p&z en kruiden over. Verdeel de gebakken uien erover. Kluts de eieren met wat p&z. Giet de eieren over de schotel. Rasp de kaas en snijd olijven in plakjes en verdeel die over de schotel. Bak 30-40 min. in de hete oven.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »