Filmpje: schorseneren met pesto

Schorseneren koken

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

In het Basis pakket zit deze week (51) schorseneren. Samen met een uitje, knoflook, pesto en paddenstoelen zet je hier eenvoudig een mooi (Kerst)maal mee op tafel!

Hier vind je een kookfilmpje van Kievit! Wij hebben als doel om te laten zien dat koken met echte groenten veel makkelijker is dan mensen denken. Wij zijn geen koks, we zijn gewoon Kievitters met een hele drukke baan én kinderen én we zijn gek van biologische groenten. Zo koken we ook! Dus verwacht geen professionele kookfilmpjes, maar misschien wel net even dat extra stukje duidelijkheid en procesinformatie die je van je schorsenerenvrees afhelpen… Veel kookplezier toegewenst!

Ingrediënten

  • 700 g schorseneren
  • 1 uitje
  • bakje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1-2 el pesto
  • olijfolie
  • scheutje azijn

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de schorseneren (zie groentetips) en kook ze in ruim water met een scheutje azijn gaar in 15-20 min. Pel en snipper de ui, pel het knoflookteentje. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten of plakjes. Verhit een ruime koekenpan en bak de champignons zonder olie in de pan, tot ze gaan piepen. Dan kun je wat olie en p&z toevoegen, maar het hoeft niet. Schep ze uit de pan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij. Giet de schorseneren af wanneer ze gaar zijn en doe ze bij de ui in de pan. Voeg 2 el pesto toe en hussel door elkaar. Warm als je wilt  de champignons weer even mee en serveer op een mooie schaal.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK