Gebakken portobello met ei op een rucola bedje

gebakken portobello met eigeel op een bedje van rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…

Bekijk het recept

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Portobello’s zijn zo leuk om in zijn geheel te bakken! Heel grote kun je marineren en dan gebakken eten tussen een hamburgerbroodje, maar zo met de Pasen leek het me leuk om een chique voorafje te maken. Je zou het ook echt als gerecht kunnen eten, met zilvervlies of risottorijst eronder. Die maak je extra lekker door hem te koken met een gesnipperd uitje en paddenstoelenbouillon en een lepel boter erdoor als hij gaar is.

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • beetje gehakte peterselie
  • 2 tl pesto
  • 3 el (plantaardige) room of crème fraîche
  • 4 eidooiers
  • olijfolie
  • p&z
  • 2 handjes rucola
  • beetje citroensap
  • olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 Zet de oven aan op 180°C. Veeg of borstel de portobello’s schoon en snijd de steeltjes er uit. Kwast de hoedjes in met een beetje olie en zet ze met de steeltjeskant naar boven in een ingevet ovenschaaltje. Pel sjalot en knoflook en snipper beide fijn. Fruit het heel even zacht in een koekenpan met een beetje olie. Hak de steeltjes fijn en voeg die ook toe, samen met wat p&z. Hak de peterselie fijn. Strooi een beetje zout in elk paddenstoelhoedje en daarna een klein beetje peterselie, bewaar ook een klein beetje als garnering. Meng de gefruite sjalot in een kommetje met de pesto en de room en verdeel dit over de hoedjes. Leg op elk hoedje tenslotte hee voorzichtig een hele eidooier, een beetje wit mag ook mee, maar zorg dat het binnen het hoedje blijft. Bak het ongeveer 15-20 min. in de oven. Intussen was je de rucola, verwijder harde steeltjes (die kun je in een pesto stoppen, samen met de peterselie steeltjes) en hak het grof. Meng het even met een beetje citroensap, olijfolie en wat p&z. Leg op elk bordje een beetje rucola en vervolgens een portobello. Strooi  nog wat peterselie over het eigeel.