Gebakken savooie kool met paprika en jeneverbessen

savooie kool met paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…

Bekijk het recept

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 savooiekool
1 rode paprika
1 el sesamzaad
1 el jeneverbessen
2 tenen knoflook
2 el arachide- of zonnebloemolie
2 tl sesamolie
1 el verse gesneden gemberwortel
1 el vloeibare honing
scheutje zoute sojasaus
peper & zout
1 rode Spaanse peper (optioneel)
verse koriander (optioneel)

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Spoel de kool af onder de kraan en snijd hem in vieren. Verwijder de harde kern en de dikke nerven uit de bladeren. Snijd de bladeren in fijne reepjes met een goed scherp mes. Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder zaadjes uit de peper als je hem gebruikt en snijd in dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een droge pan en laat afkoelen op een bord. Kneus de jeneverbessen met de knoflook en wat zeezout in een vijzel.

Verhit 1 el olie in een wok of grote koekenpan en bak, als je die gebruikt, de Spaanse peper 1 min. op matig vuur. Schep hem dan uit de pan, voeg nog 1 el olie en de sesamolie toe aan de pan en bak de kool, jeneverbessen en knoflook op een iets hogere vlam. Bak 5 min. en schep af en toe om.

Snijd intussen de gember heel fijn en was de paprika, snijd steel en zaadlijsten weg en snijd in mooie reepjes. Voeg de gember, paprika, honing en een scheutje zoute sojasaus toe en bak nog een paar min. Het is lekker als de kool nog een beetje knapperig is. Strooi tot slot de sesamzaadjes er over.

Lekker met wat gehakte verse koriander erover, bij rijst of mie.