Gegrilde bindsla
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
“Een soort pizza Niçoise”” , vond Meike dit. Ook een aardige naam, maar in de Niçoise horen natuurlijk sperziebonen en…
Bekijk het receptBindsla is de traditionele sla voor de beroemde Caesar-salad. Lekker knapperig, stevige sla smaak. Prachtig voor bij een na-zomerse barbecue! Maar wist je dat je de sla zelf ook best op de barbecue kan leggen? Lekker met een romig sausje erbij en een gegrild kippenpootje! Natuurlijk kun je ook prima binnen je grillpannetje op het vuur zetten, als je niet zo’n barbecue-type bent.
Ingrediënten
1 krop bindsla, 1 bekertje zure room, 1 uitje of handje bieslook, p&z, 1 el mosterd, 1 el citroensap, olijfolie
Bereiding
Snijd eventuele lelijke randjes af van de sla en snijd de onderkant heel licht bij, de bladeren moeten bij elkaar blijven. Halveer de krop door van onder af naar boven te snijden, door het hart van de sla. Doe dit nog eens, zodat je 4 kwarten hebt. Was de kwarten zorgvuldig maar voorzichtig in ruim water en laat daarna goed uitlekken en dep de buitenkant droog met een schone theedoek. Maak een sausje van een gehakt uitje of wat verse bieslook, mosterd, citroensap, een bekertje zure room en wat p&z. Verwarm een grillpan en kwast de kwarten sla in met een beetje olijfolie. Daarna gril je ze in de pan, tot het blad wat slinkt en er mooie strepen op komen. Hoe gaar je het wilt is aan jou, je kan het vrij rauw eten (het is tenslotte sla!), maar ook meer zoals je gestoofde andijvie eet. Lekker met aardappels en een biologisch kippenpootje of ‘n stukje vis.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »