Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!
Bekijk het receptWat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben… Bleke schillen, onregelmatige huidjes, ik begrijp het als je met een knolselderij in je pakket niet meteen een hoera-gevoel krijgt. Sommige dingen verbergen hun waarde nu eenmaal een beetje en dat is ook met onze vriend de knolselderij het geval. Geef hem een kans en probeer dit fijne soepje, het zal je verbazen hoe lekker het wordt! En ja, met elke hap krijg je vitale stofjes binnen die echt niet in die frivole, zomerse sla zitten, vergeet die gewoon even een beetje!
Ingrediënten
700 g knolselderij, 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 el boter, 1 el olijfolie, 1½ l bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon), 2 el verse tijmblaadjes, ½ bakje kastanjechampignons of andere paddenstoelen
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Verwarm de boter in een soeppan en bak hierin de knoflook en uien op laag vuur 15-20 min., zodat ze langzaam goudbruin kleuren. Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat 30 min. zachtjes koken. Veeg de paddenstoelen schoon en bak ze zonder olie in een koekenpan tot ze gaan piepen (vocht verliezen) en geef ze dan een beetje p&z en eventueel een klein beetje olie. Pureer de soep met een blender of staafmixer en proef voor p&z. Serveer met de paddenstoelen erover gestrooid, wat tijm en drupjes olie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »