Komkommersla met rucola en ui

Komkommersla met rucola en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Deze snelle salade van komkommer en rucola combineert fris, zoet en pittig en is supersnel klaar. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels (uit de oven) en gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • bosje rucola
  • 1 sjalotje/bosui of wat bieslook
  • 1 appel met rode schil
  • 3 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola en zwier droog, pel en snipper het sjalotje, of snijd bosui of bieslook fijn. Was de appel en komkommer. Snijd de komkommer in blokjes, de ui in ringetjes, de appel in partjes en de rucola hak je in grove stukken. Hussel alles om met de olie, azijn en wat p&z en klaar is je frisse salade.