Komkommersla met rucola en ui

Komkommersla met rucola en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Deze snelle salade van komkommer en rucola combineert fris, zoet en pittig en is supersnel klaar. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels (uit de oven) en gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • bosje rucola
  • 1 sjalotje/bosui of wat bieslook
  • 1 appel met rode schil
  • 3 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola en zwier droog, pel en snipper het sjalotje, of snijd bosui of bieslook fijn. Was de appel en komkommer. Snijd de komkommer in blokjes, de ui in ringetjes, de appel in partjes en de rucola hak je in grove stukken. Hussel alles om met de olie, azijn en wat p&z en klaar is je frisse salade.