Koolraap met misoboter

koolraapblokjes met misoboter en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Koolraap uit de oven, met tijm en citroen, dat is lekker. Doe er nog een lepel miso over en het wordt een krachtig gerecht! Wij aten het met gebakken tofu, gekookte quinoa en een frisse salade met olijven en mandarijn en dat was een prima combinatie!

Ingrediënten

  • 1 grote koolraap (ongeveer 900 g)
  • 1 citroen
  • 1 handje tijm
  • 1 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1-2 el donkere miso
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes, je hebt ongeveer 2 el blaadjes nodig. Rasp de schil van de citroen (neem een biologische!) en voeg ook 2 el citroensap toe. Roer dit met 1 tl zout en 2 el olie door elkaar. Snijd de koolraap in kwarten en vervolgens in dikke plakken, schil deze. Daarna snijd je ze in blokjes van ongeveer 2X2 cm. Hussel ze goed om in de kom met tijm en citroen en kieper dan de inhoud van de kom op een bakplaat. Spreid het uit en bak de koolraap in ongeveer een half uur gaar. Het mag een beetje kleuren, maar laat het niet aanbranden. Hussel halverwege een keertje om. Roer een lepel boter en een lepel miso door elkaar en roer dit door de blokjes koolraap vlak voor je ze gaat serveren. Proef of je er nog wat citroensap op wilt, bestrooi met wat sesamzaadjes en serveer. Lekker met vis of vlees, maar ook met een groene salade en quinoa erg lekker.