Koolraapsoep met gember en miso

4523 koolraapsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pasta met palmkool, kikkererwten en citroen

Pasta met palmkool, kikkererwten en citroen

Met citroen wordt het lekker fris.

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!

Bekijk het recept

In deze soep proef je de koolraapsoep sterker dan wanneer je hem in de oven bereid, niet iedereen houdt daar van. De gember en miso geven echter een fijne ondertoon. Lekker verwarmend op een gure novemberdag!

Ingrediënten

  • 1 flinke koolraap
  • 1 duimpje gember
  • 1 grote ui
  • 2 (kippen-)bouillonblokjes
  • 1 el miso
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • chiliolie en/of chilivlokken
  • eventueel een paar blaadjes munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui grof. Verwarm een royale scheut olie in een soeppan en fruit op laag vuur de ui zacht. Schrap de schil van de gember en rasp hem fijn, heel fijn snijden en dan hakken kan ook. Voeg toe aan de uien. Snijd de koolraap in kwarten en vervolgens in dikke plakken, schil deze. Daarna snijd je ze in blokjes en voeg je ze toe aan de soeppan. Bak een paar minuten en voeg dan de bouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng aan de kook en kook in 15-20 min. de koolraap gaar. Draai het vuur uit en voeg miso en sesamolie toe. Pureer de soep met de staafmixer of gebruik een blender. Serveer de soep met een beetje chili olie en/of chilivlokken en als je hebt een paar gehakte muntblaadjes. Lekker met geroosterd brood.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK