Kroatische snijbiet met aardappelen

3723snijbiet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Mijn buurvrouw, die ook groente teelt, is niet zo dol op snijbiet, dus zij sloeg het af, maar wij zaten te smullen van dit simpele maaltje! Het is oorspronkelijk een Kroatische recept en persoonlijk vond ik dat je ook de roerige geschiedenis  wel een beetje terugziet in het gerecht. In Kroatië heet dit gerecht Blitva en ze eten het vaak met vis. Een gekookt ei vonden wij ook lekker. Rundvlees of vegetarische balletjes smaken er vast er ook wel bij.

Ingrediënten

  • 900 g snijbiet
  • 800 g aardappelen
  • 6-8 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • olijfolie
  • eventueel wat rode peper of chilipoeder

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris het groen van de stelen snijbiet, was blad en stelen. Snijd stelen fijn en hak het blad. Schil de aardappelen en snijdt ze in niet al te grote stukken. Breng de aardappelen aan de kook in een ruime pan, doe de steeltjes er bij zodra ze koken en  daarbovenop het blad. Kook in ongeveer 10 min. gaar. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn. Laat de snijbiet en de aardappel in een vergiet uitlekken. Bak de ui en knoflook in een pan met een royale hoeveelheid olijfolie (en rode peper als je wilt). Bak dan ook de aardappels en snijbiet mee. Maak op smaak met chilipoeder en p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK