Meiraap met bosui en peterselie

Meiraap met bosui en peterselie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Oelala, de meiraapjes zijn in mei klaar om te oogsten! En denk nou niet, “Nou als de rapen gaar zijn…”, want deze fijne raapjes zijn echt het proberen waard. Dit leuke knolletje leent zich prima voor een eenvoudig Frans stoofgerechtje, lekker met peterselie en bosui, ook vers uit de tuin. Eventueel kun je dit gerecht ook met koolrabi maken. Zo klaar, lekker met van alles, bijvoorbeeld een aardappeltje en een gebakken beestje, of een gepofte aardappel en een linzengerecht.

Ingrediënten

1 bosje meiraapjes, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 laurierblad, 50 ml rosé of witte wijn, p&z, ½ el Franse mosterd, 1-2 el room of crème fraîche, 1 el fijngehakte peterselie, 2-3 bosuitjes

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de raapjes en snijd ze in gelijkmatige plakjes of blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook tot het licht gaat kleuren. Voeg dan de meiraap toe en de Italiaanse kruiden. Bak een paar minuten al omscheppend en voeg dan wijn en laurierblad toe en stoof met een deksel op de pan in 15 min. gaar. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Voeg als de raapjes gaar zijn de mosterd en room toe en p&z naar smaak. Draai het vuur uit en meng de peterselie en bosui erdoor, serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK