Oosterse broccolisalade

Print Friendly, PDF & Email

Mmmmm, wij zaten allemaal te smullen van deze broccoli salade met pindadressing. Zo’n limoentje zorgt voor een frisheid die toch echt weer heel anders is als van een citroen. Hij is ook heel simpel te maken, ook altijd fijn. Ook met een andere groente zoals wortel of bloemkool smaakt deze salade fijn, zorg dat de groente niet te zacht is. Combinatie van rauwe, knapperige taugé en paprika en de lauw-warme gekookte groente vind ik ook erg fijn. Voor wat meer pit zou je ook nog wat hete peper of sambal kunnen toevoegen, ik vond dat niet nodig en daar waren mijn dochters heel blij mee. Smaakt heerlijk met rijst erbij, noedels zou ook prima kunnen natuurlijk. Voor je eiwitten bij deze maaltijd kun je denken aan knapperig gebakken tofu of een eitje, gebakken of gekookt, of van die lekkere edamame-boontjes of andere bonen, die je op smaak maakt met wat gerookt paprikapoeder.

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 kleine rode ui, 1 rode paprika, ½ bakje taugé, Voor de pindakaasdressing:, 4 el pindakaas, 5 el warm water, 1 tl rasp van de schil en het sap van 1 limoen, 2 el sojasaus, ¼ tl fijne kristalsuiker, 1 tl verse geraspte gember, eventueel wat verse koriander

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en schil de stronk en snijd die in dunne plakjes. Pel de ui, snijd in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was de taugé en laat uitlekken. Snijd de paprika in reepjes. Stoom de broccoli nét beetgaar, een beetje knapperigheid is fijn! Stop het kookproces door even kort te spoelen onder de koude kraan. Meng de broccoli met de taugé, ui en paprika en besprenkel de salade met de pindadressing.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK