Paksoisoep met tofu en miso

Print Friendly, PDF & Email

Paksoisoep met tofu en miso

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoi is absoluut mijn favoriete snel-klaar groente. Het is niet ingewikkeld om schoon te maken, het is zo klaar en met zo’n snelle miso-soep voel je je daarna weer helemaal verkwikt. Miso is een gefermenteerde pasta die je heel gemakkelijk gebruikt om een smakelijke soep te maken. De donkere smaakt wat sterker als de gele, voor deze soep kunnen ze allebei, maar ik gebruikte de lichte variant. Om de voedingsstoffen van de miso te behouden kun je hem het beste niet laten koken; voeg hem op het laatst toe, van het vuur af. Wil je de soep gevulder maken, dan kun je natuurlijk ook nog gekookte noedels toevoegen.  De paprika kun je ook achterwege laten, ik had hem voor de foto niet in huis en de soep smaakte toch prima.

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ blokje groentebouillon
  • 3-4 el miso
  • 1 blok tofu (met tamari of de gerookte is extra lekker!)
  • olie
  • 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en snipper beide. Snijd de tofu in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Was de paksoi en snijd in repen. Verhit olie in de wok en bak hierin de tofu blokjes tot ze wat gaan kleuren. Schep ze uit de wok en zet even apart. Bak nu de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Voeg nu het wit van de paksoi aan de wok toe en roerbak dit, tor het wit een beetje slinkt. Druk het halve bouillonblokje stuk in de wok en giet er 3½ grote kommen water bij. Breng aan de kook en voeg dan ook het groen van de paksoi toe en de paprikablokjes. Roer in een halve kom heet water de miso tot het is opgelost. Draai het vuur uit en giet de miso bij de soep. Maak op smaak met geroosterde sesamolie en een beetje peper. Voeg de tofublokjes toe en serveer de soep.