Pasta romanesco – vegan – supersimpel

vegan pasta romanesco edelgistvlokken

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Edelgistvlokken zijn een prima alternatief voor wie geen kaas wil of mag eten. Het geeft je pastagerecht net die lekkere toets. Dit gerecht is supersimpel. En natuurlijk kun je ook gewoon een stukje Parmezaan boven je bord raspen, ook lekker.

Ingrediënten

1 romanesco
350 g pasta
1 pakje soja kookroom
1 flinke ui
1 el kokosolie
peper en zout
4 el edelgistvlokken

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de romanesco in roosjes, schil de stronk en snijd deze in plakjes. Was ze en stoom of kook ze beetgaar. Snijd de ui in fijne blokjes en  fruit glazig in een lepel kokosolie. Voeg de sojaroom toe en de beetgare romanesco. Maak het eventueel nog een beetje fijner door even met de aardappelstamper te stampen! Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer deze in een kom, met de saus met romanesco erop en strooi er de edelgistvlokken over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK