Pompoensoep met gerookte tofu

pompoensoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaise saus, puree en ham

Het is nog steeds aspergetijd! En met een lekker wijntje erbij eten we het chic en klassiek!

Bekijk het recept

Sebo’s paardenmuesli (koolrabi-salade)

Een knapperige hap voor lunch of potluck.

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 flinke pompoen
2 uien
paar stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 blok rooktofu
1 laurierblad
1 tl tijm
2 groentebouillonblokjes
tamari
miso
4 el sesamolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen en zachtjes fruiten in 2 el olie. Bleekselderij wassen en in boogjes snijden en toevoegen. Pompoen wassen en de lelijke plekjes en onder- en
bovenkant bijsnijden. Halveren, pitjes er uit lepelen en in stukken hakken. Toevoegen aan de pan. Voldoende water erbij tot de groente bijna onder staat. Voeg laurier, tijm en
bouillonblokjes toe en kook tot de groenten zacht zijn. Vis de laurier er uit en pureer de soep. Roer 1-2 el miso los met wat water en maak de soep op smaak met de miso.

Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze krokant in 2 el olie. Draai het vuur uit.

Serveer elke kom met een schepje tofu en een scheutjes tamari.

Voor een extra Japanse twist kun je er nog wat zeewiervlokken over strooien, Kievit heeft er verschillende.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK