Prei en de schijf van vijf

schijfvanvijf

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Ingrediënten

750 g prei
2 puntpaprika’s, in blokjes gesneden
1 pakje tofu met olijf, in blokjes gesneden
300 g shiitake, in plakjes gesneden
2 el tamari
350 g rijst
olie om in te bakken

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de rijst volgens verpakking. Snij ondertussen de kont en eventuele lelijke bladpunten van de prei. Snij hem in de lengte door en spoel het zand tussen de bladlagen eruit. Snij de prei vervolgens in halve ringen. Verhit olie in een pan en bak al roerend op hoog vuur de prei tot deze slinkt. Dit duurt ongeveer 5 min. Voeg 150 ml water toe, doe de deksel op de pan en laat nog 5-10 min. nagaren. Bak ondertussen de tofu in een beetje olie tot deze een knapperig korstje heeft. Bak de shiitake zonder olie, totdat ze slinken. Blus af met tamari. Bak de paprika in een beetje olie op hoog vuur, ongeveer 2 min.

Serveren als schijf van vijf en eet smakelijk!