Raapsteel salade met komkommer en wortel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…
Bekijk het receptOp Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.
Bekijk het receptMmm, heerlijk, frisse blaadjes in het voorjaar! Je kan natuurlijk de raapsteeltjes in een Hollandse stamppot stoppen, maar deze salade met een beetje Oosterse twist is ook een aanrader! De smaakmakers zijn limoen, tamari en geroosterde sesamolie. Vooral die laatste is echt een topper om je gerechten wat meer diepte te geven, een lepeltje is al voldoende. Wanneer je het in warme gerechten stopt, voeg je het liefste het pas ná het koken toe, zo blijven de meeste voedingsstoffen behouden. Deze salade is lekker bij gebakken aardappels en vis of gebakken tofu. Met gekookte quinoa en een blik uitgelekte kikkererwten of kidneybonen tover je deze salade om in een maaltijdsalade, misschien dat je dan beter twee bosjes raapstelen gebruikt.
Ingrediënten
- 1 bosje raapstelen
- 1 flinke wortel
- ½ komkommer
- 1 limoen
- 1 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- 1 el tamari
- peper
- 2 el sesamzaad
Bereiding
Snijd de wortelvoetjes van de raapstelen, haal het elastiekje er af en verwijder lelijke blaadjes. Was de raapsteel zorgvuldig en zwier droog. Pers de limoen uit in een kom. Maak de wortel schoon en rasp hem in de kom en meng door het limoensap. Snijd het stuk komkommer in kwarten en snijd in blokjes. Snijd de raapstelen in fijne stukjes. Meng komkommer en raapstelen met de wortel en sprenkel er de 2 soorten olie en de tamari over. Maal er wat peper over en hussel goed om. Strooi er het sesamzaad over en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »