Rabarber-linzen curry

Een curry met rabarber? Jazeker kan dat! In Nederland eten we rabarber vooral zoet, in taarten en toetjes. In de vorige receptenpagina (je vind ‘m hier) gaf ik een recept voor een heerlijke rabarbertaart. Deze week was ik in een wat avontuurlijker stemming en ging ik aan de slag met hartige varianten met rabarber. Officieel hoort rabarber bij de groenten, dus daar moeten we maar eens mee aan de slag, toch?  In Polen eten ze een salade met rabarber, in de Koerdische en Perzische keuken vind je stoofgerechten met rabarber. Ik maakte deze variant en hij werd goed bevonden. In het recept staat ook prei en bleekselderij, ik zet het erbij, want dan heb je wat meer, maar ik had het niet in huis en liet het gewoon weg. De yoghurt vergat ik op de foto te zetten, maar die smaakte er erg goed bij. (Het was een drukke week, met de Avondvierdaagse!) Houdt je van kruidig en doen je plantjes in de vensterbank het goed, dan kun je ook nog wat gehakte munt of koriander toevoegen.  Lekker om met rijst en een dot romige yoghurt te eten. Strooi er wat verse peterselie over.

Ingrediënten

300-400 g rabarber, 2 uien, optioneel ook nog 1 flinke prei en 2 stelen bleekselderij, 3 tenen knoflook, 1 tl komijnzaad, 1 tl gemalen koriander, 1½ tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 1-2 el bruine suiker, 150 g kleine linzen (dupuis/Puy), olie om te bakken, 1 bouillonblokje,  wat verse peterselie

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rabarberstelen en snijd in stukjes. Pel ui en knoflook en snipper de ui. Als je er ook prei en bleekselderij bij doet (ik deed dat niet), maak je ook deze vast schoon en snijd je ze in stukjes. Verwarm dan een scheutje olie in een pan met een dikke bodem en fruit de uien glazig. Doe de kruiden erbij en pers de knoflook erbij.  Voeg bleekselderij en prei toe en bak even mee. Voeg ook de rabarber toe. Druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan en voeg 700 ml water toe. Controleer de linzen op steentjes en voeg ze ook toe. Roer alles door en laat in ongeveer 30-40 min. zacht koken. Doe een deksel op de pan en roer af en toe. Serveer op de rijst, schep wat yoghurt erbij en strooi er wat peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK