Rode bietjes met pulled jackfruit

bietjes met pulled jackfruit en rijst en salade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Of ik eens iets met jack fruit kon doen, werd mij gevraagd. Ja, natuurlijk, leuk!  Het maakt een simpel maaltje bietjes opeens weer nieuw. We eten niet vaak jackfruit, simpelweg omdat het niet in mijn repertoire zit, maar ik ben altijd in voor iets nieuws. Jackfruit is niet echt een volwaardige vleesvervanger als je kijkt naar eiwitten, maar deze tropische vrucht levert je wel een heel leuke en lekkere maaltijd op! Die eiwitten komen morgen wel weer!

Ingrediënten

700 g rode bieten, royale scheut el olie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1½ el shoarma kruiden (heb je dat? Anders:, 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl gemalen venkelzaad, ½ tl kaneelpoeder, ½ tl gemalen zwarte peper), 2 blikken jackfruit, ½ tl gerookte paprikapoeder, ½ tl knoflookpoeder, 2-3 el tomatenpuree, ½ -1 el appelazijn, zout, lepeltje appelstroop, Lekker erbij:, yoghurtsaus van (plantaardige) yoghurt, 1 knoflook teen, uitgeperst, 1 el verse bieslook, of 1 tl gedroogde dille, beetje zout, scheutje olijfolie

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de bietjes af en kook ze in ruim water in 40-60 min. gaar in hun schil. Laat ze schrikken onder de koude kraan, snijd onder- en bovenkant af en wrijf het velletje eraf. Snijd in partjes. Dan de pulled jackfruit: kiep de jackfruit in een vergiet, spoel even af en laat uitlekken. Pel ui en knoflook, snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak in een ruime pan in een royale scheur olie de uien even aan en voeg dan de knoflook en de kruiden toe. Bak al omscheppend en voeg dan een beetje azijn, tomatenpuree en een lepeltje appelstroop toe. Voeg het jackfruit toe en bak al omscheppend. Na iets van 5 min. kun je met een vork of twee het vruchtvlees uit elkaar trekken tot leuke draadjes. Bak al omscheppend nog 5 min, proef voor zout en misschien nog wat shoarmakruiden of drupje azijn. Intussen maak je het yoghurtsausje. Lekker met verse koriander of peterselie, zoete aardappelfriet of rijst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK