Rode kool met gember

2303 rode kool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool! Lekker met rijst en iets als gehaktballetjes, die natuurlijk ook prima vegetarisch kunnen zijn.

 

 

 

Pel de uien en snipper ze fijn. Verwijder lelijk blad van de rode kool, spoel hem af en klief hem doormidden. Snijd de harde kern weg en snijd de kool vervolgens met een goed scherp, groot mes in mooie fijne reepjes. Verwarm een royale scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Schil een stukje gember en rasp deze fijn. Heel fijn hakken met een echt scherp mes kan ook, maar zorg dat er geen grote stukken in de pan komen. Vijzel de korianderzaadjes grof en voeg toe aan de pan. Doe ook de kool erbij en bak al omscheppend tot alle kool een beetje olie heeft gekregen. Voeg de sojasaus toe en een scheut water en laat met een deksel op de pan een 10 min. stoven, schep af en toe om. Kijk dan of je de kool al bijna zacht genoeg vind of bak anders nog even verder. Snijd intussen de klokhuizen uit de appels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg toe aan de kool en bak nog 5 min. mee. Maak op smaak met p&z en serveer lekker heet.

Ingrediënten

  • 1 rode kool (ongeveer 700 g)
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 2 tl geraspte verse gember (of meer naar smaak)
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • olie
  • p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK