Rode kool met ui
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!
Bekijk het receptRode kool is zo’n winters gerecht dat je associeert met lange kooltijden, maar op deze manier kun je hem in een half uurtje bereiden en smaakt hij verrassend toegankelijk! Wij aten en quinoa, gebakken sojabrokjes en tahinsaus bij. En een beetje salade, omdat we dat bijna altijd eten en deze maaltijd natuurlijk nog wel wat kleur kan gebruiken. Aardappels en stoofvlees of zilvervliesrijst en linzen zijn er ook erg lekker bij.
Ingrediënten
1 kleine rode kool en ongeveer evenveel ui aan volume (dus ongeveer 4 of 5 ), paar el boter of kokosvet, teen knoflook, snuf kruidnagelpoeder, p&z, scheutje ketjap
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, klief doormidden en snijd de kern er uit. Snijd vervolgens in fijne reepjes, ik gebruikte hiervoor mijn geliefde keukenmachine. Snijd de rode kool in fijne stukjes. Pel ui en knoflook en snipper vast de uien. Bak de rode kool met royaal vet en voeg als alles goed heet begint te worden de uiensnippers toe. Als het dreigt aan te bakken, voeg je nog wat vet toe. Telkens goed omscheppen. Bak op zacht vuur gaar, breng op smaak met knoflook uit de pers, een snuf kruidnagelpoeder, wat p&z en op ’t laatst een scheutje ketjap.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »