Rosa’s komkommersalade

komkommersalade met sesamzaadjes, ui en peper

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Chinese kool soep met koekkruiden

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…

Bekijk het recept

Mijn dochters houden gelukkig net als ik van koken en ze produceren allerlei lekkere dingen in de keuken. Vaak wordt er na schooltijd iets gesnackt en onze Rosa maakt bijvoorbeeld graag een knapperige komkommersalade. Ze eet dan met gemak een halve komkommer op, hierbij geef ik je het recept als bijgerecht voor het avondeten, want ook dan smaakt dit prima natuurlijk. Lekker bij rijstgerechten, maar ook bij gebakken aardappels en wat je daar verder bij zou willen eten, bijvoorbeeld tofu-saté of gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • stukje rode peper
  • eventueel 1 kleine rode ui
  • 3 el tamari
  • 1 el rijst- of appelazijn
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en pers de knoflook uit boven een kom. Snijd de ui in snippers of heel dunne reepjes en doe ook in de kom. Giet er een lepel azijn over en laat even staan terwijl je de komkommer snijdt. Snijd die in de lengte doormidden. Als je de salade nog even laat staan voordat je hem gaat eten, of hem extra knapperig wilt, verwijder je de binnenste zaden van de komkommer, dat gaat heel gemakkelijk met een lepel. Snijd vervolgens in niet te fijne, schuine stukjes. Hak een stukje peper fijn en voeg komkommer en peper toe aan de kom. Besprenkel met tamari en sesamolie en bestrooi met sesamzaadjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK