Salade met Chinese kool en tonijn

Salade van Chinese kool met paprika, avocado en pompoenpitten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Chinese kool is zo’n lekker snelle veelzijdige groente, een beetje zoals paksoi dat ook is, maar dan met een nog zachtere smaak. Hij leent zich daarom erg goed voor een frisse salade en die heb je in een handomdraai klaar! Je zou deze salade ook in een wrap kunnen serveren, dan wordt het echt een maaltijd, wij aten er lekker gebakken aardappels bij en dat maakte ook erg goed.

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 rode paprika
  • ½ potje mais
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • p&z
  • eventueel nog een el mayonaise

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de Chinese kool af, halveer hem in de lengte, snijd de kern er uit en snijd in reepjes. Misschien heb je niet alles nodig, de rest bewaar je in een folietje in de koelkast. Was de paprika, ontdoe van zaadlijsten en zaden en snijd in blokjes. Laat de mais uitlekken in een zeef. Roer in een salade kom de olie van de tonijn, sap van ongeveer een halve citroen, basilicum en p&z door elkaar. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan knapperen en laat ze dan afkoelen op een bordje. Halveer de avocado, wip de pit er uit en snijd dan de schil aan de buitenkant nog een keer half door, meestal kun je dan heel gemakkelijk de schil verwijderen. Gebruik anders een lepel om de avocado van de schil te krijgen. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de dressing. Doe ook de paprikablokjes erdoor en de kool en hussel alles door elkaar. Proef of je hem lekker vindt, voeg anders nog wat citroensap, mayonaise of p&z toe. Strooi tot slot de pitjes er over.