Salade met wortel en rabarber

Salade met wortel en rabarber

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

In Polen maken ze een salade met rauwe rabarber, dat wilde ik ook wel eens proberen! De meningen aan tafel waren verdeeld, ik vond het lekker fris. Lekker met iets vettigs, denk ik. En dat ontbrak er bij ons aan tafel aan. Vette makreel, karbonades… of misschien zelfs wel falafel uit de frituur, dat zou goed smaken, denk ik. Hoe dan ook, in deze avontuurlijk rabarber week geef ik het recept toch! Als je van rauwe zuurkoolsalade houdt, dan lust je deze salade waarschijnlijk ook.

Ingrediënten

3 flinke wortels, 1-2 stelen rabarber, 1 bekertje zure room, handje peterselie, beetje bieslook, 1 tl suiker, ½ tl zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rabarber en snijd in heel kleine stukjes. Ik probeerde de rasp, maar dat was niet zo’n succes. Een scherp mes is beter! Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Meng door de rabarber en voeg zure room en zout en suiker toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en meng ook door de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK