Salade met wortel en rabarber

Salade met wortel en rabarber

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

In Polen maken ze een salade met rauwe rabarber, dat wilde ik ook wel eens proberen! De meningen aan tafel waren verdeeld, ik vond het lekker fris. Lekker met iets vettigs, denk ik. En dat ontbrak er bij ons aan tafel aan. Vette makreel, karbonades… of misschien zelfs wel falafel uit de frituur, dat zou goed smaken, denk ik. Hoe dan ook, in deze avontuurlijk rabarber week geef ik het recept toch! Als je van rauwe zuurkoolsalade houdt, dan lust je deze salade waarschijnlijk ook.

Ingrediënten

3 flinke wortels, 1-2 stelen rabarber, 1 bekertje zure room, handje peterselie, beetje bieslook, 1 tl suiker, ½ tl zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rabarber en snijd in heel kleine stukjes. Ik probeerde de rasp, maar dat was niet zo’n succes. Een scherp mes is beter! Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Meng door de rabarber en voeg zure room en zout en suiker toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en meng ook door de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK