Slow venkel

Langzaam gegaarde venkel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kievit’s kaassaus

Een basic voor je kookrepertoire

Bekijk het recept

Polenta met auberginesaus

Smakelijk en troostrijk

Bekijk het recept

In de keuken kun je goed ervaren dat tijd voor dingen echt wat uitmaakt. Met venkel, bijvoorbeeld. Venkel kun je echt supersnel bereiden. Rijst of pasta in de pan, venkel wassen en in reepjes gehakt, hup in de stoompan of met een bodempje water, een gebakken visje misschien en wat tomatensaus uit een potje, vooruit, dat kan best eens een keer en je hebt in een klein half uurtje een maaltijd op tafel. Langzaam venkel bereiden is echter een heel ander verhaal. Gestoofd in een pan met dikke bodem, of in de oven, krijgt de venkel een heel ander karakter! En nu we toch massaal thuis werken, is dit een prachtig gerecht om eens uit te proberen! Het komt uit het kookboek Vers uit de tuin, van Sarah Raven, een boek boordevol heerlijke groentegerechten.

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 1 bol knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 kopje witte wijn
  • eventueel een scheutje pernod
  • p&z

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de venkel, snijd eventuele te lange stelen bij en ook lelijke buitenkanten. Bewaar wat van het groen loof als dat eraan zit. Verhit 4 el olijfolie in een (koeken)pan met een dikke bodem en leg de venkel met de snijkanten naar beneden erin. Voeg een half of heel bolletje knoflooktenen toe, die je wel loshaalt maar in hun schilletje laat, en strooi er wat p&z over. Laat met een deksel op de pan heel langzaam bruin kleuren, keer ze na een kwartier en bak nog een kwartier. Haal de knoflook uit hun schilletjes, voeg een glaasje witte wijn en/of een scheut pernod toe en keer de venkel nog eens. Laat nog een uur stoven, voeg zo nodig nog wat wijn of pernod toe.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK