Snijbiet eenvoudig gestoofd

Nu staat er weer prachtige snijbiet op ons land, van het ras Jessica deze keer. Dat zijn mooie, kropachtige snijbiet-planten, terwijl snijbiet ook wel eens met dunnere stengels en zelfs met gekleurde stengels groeit. Deze snijbiet heeft stevige stelen en daarom stoof ik liever eerst het witte gedeelte, de stengels die uitlopen in de nerven, zeg maar. Het groen is sneller klaar en ik kook groente liever niet te gaar, dus dat groen voeg ik wat later toe. Deze snijbiet is zo smaakvol dat je wat mij betreft er niets aan hoeft te doen. Het is dus een beetje een simpel recept, maar simpel is soms gewoon  goed genoeg. Niks meer aan doen. Nou ja, vooruit, een tomaatje voor de kleur en smaak , dan!

Ingrediënten

  • 700 g snijbiet,
  • paar tomaten
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbietstelen goed en snijd het groen van de stelen. Snijd het wit in stukjes en stoof het in een ruime pan met een beetje olijfolie en wat zout. Laat met een deksel op de pan wat zachter worden, intussen snijd je het groen in stukjes en de tomaten in plakken of halve plakken. Bak de tomaten in een koekenpan met wat olijfolie op heel laag vuur zacht, keer ze met een vork voorzichtig om en geef ze wat p&z. Doe het groen bij de snijbiet en laat het slinken en zo gaar worden als je lekker vindt. Een beetje oregano of nootmuskaat is er lekker op, maar geen must. Serveer de gestoofde snijbiet met de gebakken plakjes tomaat. Ik deed er gegrilde rooktofu bij en gebakken aardappels en dat was een fijne combinatie. Soms is heel simpel ook al goed!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK