Sperziebonen met koriandersaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…
Bekijk het receptPastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…
Bekijk het receptIngrediënten
- 600 g sperzieboontjes
- Voor de saus:
- klein bosje (ca 35 g) koriander
- 1 flinke teen knoflook
- 1 groene peper (optioneel)
- 60 ml goede olijfolie
- 100 g walnoten (of amandel of cashew)
- 1 el witte wijnazijn
- ½ tl zout
- peper
- ongeveer 80 ml water
Bereiding
Haal de puntjes van de boontjes, was ze en stoom ze gaar, prik af en toe of je ze al goed vindt, na een minuut of 12 is het waarschijnlijk wel goed. Was de koriander en controleer even op blaadjes die er niet in horen. Dep voorzichtig droog en hak grof, inclusief de steeltjes. Pel de knoflookteen, snijd het steeltje van de peper en hak beiden grof. Doe peper, knoflook en koriander in de blender of hakmolentje van de staafmixer en voeg de overige ingrediënten toe, misschien het water niet meteen allemaal. Maal tot een smeuïge saus. Lekker bij de boontjes en bijvoorbeeld gebakken tofu en rijst, maar ook lekker op gebakken vis, bij falafelballetjes of gegrilde groente. Of een lik op een boterham met kaas! Bewaar in de koelkast.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »