Sperziebonen met verveine en mieriksaus

sperziebonen met een sausje van yoghurt, mayonaise en mierikswortel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Heel subtiel geeft de verveine smaak aan de boontjes en het mierikswortelsausje is minder subtiel, maar combineert goed. Zie het als een oefening voor je smaakpapillen.  Met wortels smaakt die gerecht trouwens ook goed. Lekker met gekookte of gebakken aardappels erbij.

Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen
  • 1 takje verveine
  • 2 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 à 2 el mierikswortelsaus
  • p&z
  • olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de boontjes schoon en zet ze op met water waar je een takje verveine bij doet. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise, mierikwortelsaus en eventueel nog wat olijfolie. Giet de boontjes af en hussel ze om met een klein beetje olie. Doe ze op een schaal en sprenkel de saus er over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK