Spruitjessoep

Spruitjessoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbonen met tomaat

En super combinatie!

Bekijk het recept

Siciliaanse prei

met sinaasappel en rode peper

Bekijk het recept

Maakte ik vorige week een soep van rode kool, deze keer waren de spruitjes aan de beurt. Van bijna elke groente kan je soep maken en ik ben een groot voorstander van soep als lunch, want daarmee krijg je lekker veel groente binnen en dat vindt je lichaam reuze fijn. Deze soep is heel makkelijk te maken, het schoonmaken van de spruitjes is het meeste werk. Ik gebruikte plantaardige havermelk in plaats van koemelk.

Ingrediënten

700 g spruitjes, 100 g bruine of groene (Puy)linzen (of 300 g linzen uit blik), 1 l (plantaardige) melk, 1 tl korianderpoeder, ½ el gedroogde tijm, scheutje olie, 1 kleine ui of sjalot, 1 teen knoflook, 2 groentebouillonblokjes, 1 el gembersiroop, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de linzen in 20 tot 25 min. gaar in ruim water en giet ze af. (Spoel bliklinzen af onder de kraan en laat ze in een zeef uitlekken.) Maak de spruitjes schoon en snijd dikke exemplaren doormidden. Pel Sjalot en knoflook en snipper beide fijn. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak sjalot en knoflook glazig. Voeg dan de koriander en bouillonblokjes toe en druk deze fijn met een lepel. Los ze op met een scheut melk, roer goed door en voeg dan de rest van de melk, de spruitjes en tijm toe. Breng aan de kook en kook ze op laag vuur in ongeveer 10 min. gaar. Roer regelmatig om overkoken te voorkomen. Haal eventueel een paar spruitjes ter garnering uit de soep en pureer de soep met een staafmixer of in de blender glad. Roer er de afgegoten linzen en gembersiroop door en proef voor p&z. Snijd de achtergehouden spruitjes in stukjes en garneer daarmee de soep. Lekker met vers bruin brood en boter.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK