Supersnelle pasta met groene courgettesaus

Supersnelle pasta met groene courgettesaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Dit recept ontstond supersnel. Met Meike’s roerhulp in de keuken hadden we in 15 min. tijd een maaltijd op tafel waar iedereen van smulde. En dat was fijn, want moeder had nog een heel avondprogramma ook, maar ze kon tevreden haar kroost achterlaten….

Ingrediënten

2 courgettes, 1 ui, 1 paprika, 1 teen knoflook, 2 el pijnboompitten, 2½ el pesto, 2 flinke el pompoenpittenpasta, 1 pakje sojaroom p&z, 350 g penne pasta olijfolie, Parmezaanse kaas naar smaak

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet het water voor de pasta vast op. Was de courgettes en snijd boven- en onderkant bij en rasp ze met een grove rasp. (Wij deden dit supersnel in de keukenmachine). Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Verwarm en scheut olie in een ruime pan en fruit ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg daarna de geraspte courgette toe. Bak al omscheppend. Voeg wat p&z toe en bak tot het slinkt. Intussen kook je ook de pasta gaar en rooster je in een droog koekenpannetje (dus zonder olie!) de pitjes goudbruin tot ze gaan geuren. Laat ze afkoelen op een bordje. Als de courgette geslonken is, voeg je de pesto, pompoenpittenpasta en room toe. En wat water als je de saus wat dunner wilt. Maak op smaak met p&z. Voeg de paprikastukjes toe en sudder nog 1 min. Giet de pasta af en serveer met de saus. Strooi er op het bord de pitjes en wat grof geraspte kaas over.