Tsjechische sperziebonen

tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijpuree, stoofvlees en rode koolsalade

Een heel menu, maar je kan ook één onderdeel maken

Bekijk het recept

Venkelsoep

Zacht en vriendelijk

Bekijk het recept

Het leuke van buitenlandse keukens ontdekken vind ik dat je op die manier op combinaties komt die je niet zomaar zou verzinnen, maar als je ze eenmaal hebt geproefd snap je niet waarom je dat nooit eerder hebt gegeten! Dille is bij ons nu eenmaal niet zo’n bekend kruid, maar in Tsjechië is het heel populair en belandt het in tal van gerechten. En dus ook in de boontjes!

Ingrediënten

700 g sperziebonen, 1 bekertje crème fraîche of plantaardige room, 30 g boter, 30 g bloem, ½ bouillonblokje, dille, vers en droog, azijn, suiker, peper & zout

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Sperziebonen afhalen en eventueel doormidden breken. Stoom ze in een mandje beetgaar in 8-10 min. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem erdoor en laat het 3 min. garen. Goed roeren! Roer het ½ bouillonblokje erdoor en 300 ml koud water. Voeg 1 el droge dille, flinke scheut azijn en 1 tl suiker toe. Laat zachtjes 5 min. koken. Spoel intussen de bonen af onder de koude kraan en was de dille en snijd fijn. Roer de crème fraîche door de saus en maak op smaak met peper & zout en eventueel nog wat azijn. Je kunt ook plantaardige room gebruiken. Meng de bonen erdoor, warm even door en meng de verse dille erdoor. Wij aten het met lint-pasta en gehaktballetjes en dat was een goede combi. Je kan ook meer saus maken en het als een soort soep eten met brood erbij. Snijd dan de boontjes in kleinere stukjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept