Tuinbonen met eiersaus

2624 tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Amish andijvie sla

Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.

Bekijk het recept

Dit is een een eenvoudig, maar heel smakelijk recept voor tuinbonen. Het dopen is eigenlijk het meeste werk, daar kun je het best even je huisgenoten bij roepen, samen is het veel gezelliger en zó gepiept! Het smaakt lekekr bij rijst, maar ook met een stuk vers brood is het een smakelijke combinatie.

Ingrediënten

  • 900 g tuinbonen
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 eidooiers
  • peterselie
  • p&z

Bereidingstijd: 29 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop de tuinbonen en spoel ze even af. Kook ze in een bodempje water tot je ze zacht genoeg vindt, prik al na 5 min. even! Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Roer met een kleine garde tot een glad geheel. Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Splits de eieren en voeg – de pan even van het vuur af in misschien een goed idee- de dooiers door de saus. Als het te dik wordt, voeg je nog iets water toe. Maak op smaak met p&z. Roer de tuinbonen erdoor en serveer met fijngehakte peterselie.  Lekker met rijst of vers brood!