Vegan stamppot andijvie zonder vet
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptDit recept kwam ik tegen en ik zou persoonlijk niet goed weten waarom je niet een beetje ver in je eten zou gebruiken, maar het leek me leuk om eens uit te proberen. Hij is wat kruidiger dan de ‘gewone’ versie, de meningen aan tafel waren verdeeld. Wanneer je gewone stammppot een beetje saai vindt, is deze variant heel geschikt voor jou. Je kunt deze vegan stamppot opleuken met bv. verse kiemen, gebakken tofu of tempé, gebakken paddenstoelen, gesneden tomaatjes of een handje (wal)noten.
Ingrediënten
1 struik andijvie, paksoi of 2 bosjes raapsteel, 1 à 1.5 kg aardappels, 1 dikke appel, 50 g havermout, 400 ml water, 2 rode uien, 1 flinke el verse rozemarijn (of anders gedroogd 3/4 el), 2 el grove mosterd, p&z
Bereiding
Schil de aardappels en appels en snijd in grove stukken, voeg 350 ml water toe en breng het aan de kook. Laat dit 20 min. doorkoken en voeg dan de havermout toe. Laat de havermout nog 10 min. meekoken en stamp dit geheel dan tot een stamppot, pas op voor aanbranden! Terwijl de aardappels opstaan snij je de rode uien fijn en maak je de groente schoon. Snijd de groente in fijne reepjes, de raapsteel mag grof gehakt. Doe een heel klein beetje water in een wok/pan en maak de pan heel heet, zodat het water kookt. Voeg dan de rode ui toe en de rozemarijn en blus al roerend met steeds een heel klein beetje (theelepels) water, zodat de uitjes niet aanbranden als het water verdampt is. (Natuurlijk kun je ze ook gewoon bakken met een beetje olie). Voeg de groente en uien toe aan de aardappels, maak op smaak met mosterd en p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »