Venkel-rode linzen stoof

Venkel-rode linzen stoof

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Een mooi begin van het najaar

Bekijk het recept

Raapstelen-frittata

Altijd een lekkere combinatie, raapsteel en ei.

Bekijk het recept

Venkel is een makkelijke groente. Lekker snel klaar en op vele manieren te bereiden. Onze favoriet is denk ik risotto met venkel, maar deze snelle stoofschotel viel ook goed in de smaak. Rode linzen smaken goed bij venkel en zijn ook lekker snel klaar. Prima maaltje voor een doordeweekse dag! Alleen…. erg fotogeniek was deze stoof niet. En het was een doordeweekse dag met allerlei complicaties ook nog eens…. en wat er toen gebeurde…

Ingrediënten

700 g venkel, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 wortels, 2 el olie, 200 g rode linzen, 1 tl tijm, peterselie, laurierblad, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper beide. Bak ze glazig in een pan met wat olie. Boen of schil de wortels en snijd in stukjes en voeg bij de uien in de pan. Was de venkel, snijd onder- en bovenkant bij  en halveer de knol. Snijd de venkel in reepjes. Voeg ook toe aan de pan. Doe er de tijm bij en kijk de linzen even na op steentjes en voeg die ook toe. Voeg ook 500 ml water toe en roer goed. Voeg het laurierblaadje toe en laat 15-20 min sudderen, roer af en toe om. Misschien wil je er nog wat water bij. Maak op smaak met p&z en serveer bij bijvoorbeeld rijst of gierst. Strooi er een beetje gehakte peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK