Venkel uit de oven met tomaat
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…
Bekijk het receptKoolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke lekker!
Bekijk het receptVenkel is zo’n heerlijk makkelijke groente, zeker als je het in de oven klaarmaakt. Schuif het gewoon in de oven, heel simpel. Bovendien maakt het bereiden in de oven de smaak van venkel voller dan wanneer je het zou koken met water. Met wat tomaatjes erbij smaakt het prima bij bijvoorbeeld vis en rijst.
Ingrediënten
- 700 g venkel
- 150 g tomaatjes
- 1-2 tl oregano
- olijfolie
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de venkel, verwijder lelijke plekjes, snijd de bovenkanten een stukje af en snijd het fijne groen eraf als garnering. Halveer de venkelbollen, snijd de onderkant bij en snijd in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er een beetje oregano over. Schuif in de oven en bak 20 min. Halveer de tomaatjes en leg ze bij de venkel en bak nog 10 min. Strooi er het fijngehakte groen over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »