Winterposteleinsalade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptEen lekkere salade kan héél simpel zijn. Winterpostelein is een heerlijk blaadje en onze Rosa wilde ze eten voor haar Drie Koningen maal. Op Drie Koningen bak ik een brood voor het ontbijt met een boon, en wie de boon vindt, mag een lekker maal kiezen om binnenkort te eten. Rosa omschreef ze als ‘ballonblaadjes’, bekijk ze maar eens goed. Met een simpele toevoeging van een appeltje en wat pitjes zet je in een handomdraai een lekkere salade op tafel. Je kan de appel ook vervangen door blokjes paprika of een geraspte wortel, wat je lekker lijkt!
Ingrediënten
1 zakje winterpostelein, 1 appel, 2 el zonnebloempitten, voor de dressing:, 1 tl zachte honing, 2 el azijn, ½ tl mosterd, p&z, 5 el olijfolie
Bereiding
Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van de azijn, mosterd, honing en p&z en klop er, als het gemengd is, de olie door. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Snijd eventueel de postelein nog iets kleiner. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in dunne partjes of kleine stukjes. Meng de dressing met de postelein en meng de appel er door. Strooi de pitjes er over en serveer!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »