Winterposteleinsalade met appel

Winterposteleinsalade met appel en zonnebloempitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…

Bekijk het recept

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Een lekkere salade kan héél simpel zijn. Winterpostelein is een heerlijk blaadje en onze Rosa wilde ze eten voor haar Drie Koningen maal. Op Drie Koningen bak ik een brood voor het ontbijt met een boon, en wie de boon vindt, mag een lekker maal kiezen om binnenkort te eten. Rosa omschreef ze als ‘ballonblaadjes’, bekijk ze maar eens goed. Met een simpele toevoeging van een appeltje en wat pitjes zet je in een handomdraai een lekkere salade op tafel. Je kan de appel ook vervangen door blokjes paprika of een geraspte wortel, wat je lekker lijkt!

Ingrediënten

1 zakje winterpostelein, 1 appel, 2 el zonnebloempitten, voor de dressing:, 1 tl zachte honing, 2 el azijn, ½ tl mosterd, p&z, 5 el olijfolie

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van de azijn, mosterd, honing en p&z en klop er, als het gemengd is, de olie door. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Snijd eventueel de postelein nog iets kleiner. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in dunne partjes of kleine stukjes. Meng de dressing met de postelein en meng de appel er door. Strooi de pitjes er over en serveer!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK