Winterse knolselderijsalade

salade va ngebakken blokjes knolselderij met bessen, noten en zongedroogde tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij is beslist één van mijn favoriete wintergroenten en dat komt omdat hij zo ontzettend veelzijdig is. Smaakgever in stoofpotjes en soepen, gepureerd samen met aardappel, gebakken in plakken, geroosterd in blokjes in de oven; ik lust het allemaal. Deze keer een soort van salade: gebakken blokjes die je pas later, koud opeet, met een dressing. Eventueel eet je er ook nog wat groene blaadjes bij, maar noodzakelijk is dat niet.

Ingrediënten

1 knolselderij, 2 sjalotjes of een kleine ui, 2 el olijfolie om te bakken, 8 zongedroogde tomaatjes, 2  el gojibessen, 1 el honing, 2 el balsamico azijn, 2 el virgin olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, ½ tl gemalen anijs, 50 g walnoten

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

De tomaatjes en bessen in twee kopjes heet water laten weken. De knolselderij in plakken snijden, de schil er af snijden en dan in heel kleine blokjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen. Scheut olie in een koekenpan verwarmen en de knolselderij bakken tot de blokjes zacht worden en een beetje kleuren. Voeg de oregano en de ui toe en bak even mee tot de ui glazig is. Geef ze ook wat p&z. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd in kleine stukjes. Laat ook de bessen uitlekken. Hak de noten grof.  Meng in een kom de honing, azijn, olie en p&z en anijs. Als de knolselderij zacht genoeg is naar je smaak, meng je ze warm door de dressing. Meng de tomaat, gojibes en gehakte walnoten erdoor en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept