Chinese kool ovenschotel (of met witlof) met bonen en tomaat

chines kool-witlof ovenschotel 23o19

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Het is weer tijd voor lekkere ovenschotels! Deze schotel viel bij onze kinderen zeer in de smaak. Dat kwam ook omdat we er wraps en guacamole bij aten, dan is het altijd feest. Het leuke van dit recept is dat je het heel goed kan maken met witlof, maar even zo goed met de Chinese kool, als je die in je pakket vindt deze week. In veel recepten kun je deze omwisselen, probeer maar eens, ook al klinkt dat gek, want ze smaken natuurlijk heel verschillend!

Ingrediënten

  • 700 g witlof of 1 Chinese kool
  • 4 grote tomaten
  • 1 blik zwarte bonen
  • 3 eieren
  • 3 el melk
  • 8 el geraspte (jong)belegen kaas
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl oregano
  • p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de kool schoon, snijd in reepjes en kook in 5 min. met een bodem water beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Laat ook het blik bonen uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes, laat eventueel het vocht wat uitlekken (dat kan bij de bonen in.) Klop de eieren met 3 el melk los en voeg wat p&z toe. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie of boter. Leg de groente op de bodem van de schaal. Strooi er 3 el geraspte kaas over. Leg de tomaten erop, strooi de kruiden erover en  verdeel de bonen erover. Schenk het eiermengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en tot slot het paneermeel. Sprenkel er een beetje olie over. Bak  de schaal in het midden van de oven, ongeveer 20 min., tot een mooi goudbruin korstje. Lekker met een grote zak tacochips of wraps erbij en guacamole! * In plaats van Chinese kool kan je dit recept dus ook maken met witlof: je snijd dan de witlofstruikjes doormidden of in kwarten. Zet ze op met wat water en strooi er wat zout over. Kook het witlof met het deksel op de pan 6 min., laat daarna uitlekken in een vergiet.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK