Wortels met komijn

Wortels met komijn

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Simpel en fris, deze wortels met komijn. Lekker met een stukje vlees of vis, maar ook met gierst en kikkererwten heel erg lekker. Fleur je bord op met wat groen van rucola, of een beetje peterselie of koriander.

Ingrediënten

700 g wortels, 1 tl komijnzaadjes, scheut olijfolie, 1 sinaasappel, zout.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de wortels schoon (boenen of dunschiller) en snijd ze in gelijkmatige, schuine plakken. Verwarm een pan met een dikke bodem en rooster hier  de komijnzaadjes in tot ze gaan geuren. Schep uit de pan en laat afkoelen. Verwarm een scheut olie in de pan en bak de wortel al omscheppend, zodat ze allemaal glanzen. Geef een beetje zout en doe er het sap van 1 sinaasappel bij. Kook met een deksel op de pan 15 min. tot ze zacht beginnen te worden. Haal dan het deksel van de pan en laat bijna al het vocht verdampen, zodat de wortels glaceren. Blijf goed opletten! Vijzel de komijnzaadjes, niet helemaal tot poeder, maar zo halfweg en strooi deze op de wortels.