Wortels met komijn

Wortels met komijn

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Simpel en fris, deze wortels met komijn. Lekker met een stukje vlees of vis, maar ook met gierst en kikkererwten heel erg lekker. Fleur je bord op met wat groen van rucola, of een beetje peterselie of koriander.

Ingrediënten

700 g wortels, 1 tl komijnzaadjes, scheut olijfolie, 1 sinaasappel, zout.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de wortels schoon (boenen of dunschiller) en snijd ze in gelijkmatige, schuine plakken. Verwarm een pan met een dikke bodem en rooster hier  de komijnzaadjes in tot ze gaan geuren. Schep uit de pan en laat afkoelen. Verwarm een scheut olie in de pan en bak de wortel al omscheppend, zodat ze allemaal glanzen. Geef een beetje zout en doe er het sap van 1 sinaasappel bij. Kook met een deksel op de pan 15 min. tot ze zacht beginnen te worden. Haal dan het deksel van de pan en laat bijna al het vocht verdampen, zodat de wortels glaceren. Blijf goed opletten! Vijzel de komijnzaadjes, niet helemaal tot poeder, maar zo halfweg en strooi deze op de wortels.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept