Wortelspread met citroen

spread van wortel met citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Dat is weer eens wat anders op je boterham! Een lekker frisse spread om je groenteconsumptie mee te verhogen. Lekker op een boterhammetje of toastje, of als verrassende structuur op je bord, bijvoorbeeld bij vis, vlees of een groene salade.

Ingrediënten

  • 500 g wortel
  • 1 citroen
  • ½ tl dille (of ander kruid naar smaak, bv. Italiaanse kruiden, basilicum, peterselie, bieslook)
  • 1 el geraspte Parmezaan of edelgistvlokken
  • p&z
  • goede olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Snijd de bovenkanten van de wortels en verwijder lelijke plekjes. Snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 1 cm. Zet ze op in koud water met een snufje zout en een drupje olijfolie en kook ze in ongeveer 8 min. net beetgaar. Giet ze daarna af in een vergiet en laat even wat uitdampen en  afkoelen. Doe de wortelstukjes in een keukenmachine of gebruik een bakje en goede staafmixer en voeg de geraspte kaas of edelgistvlokken toe, de rasp van 1 citroen, kruiden, p&z en om te beginnen 1 ½ el citroensap en 2 el olijfolie. Pureer tot je het glad genoeg vindt. Voeg voor meer smeuïgheid extra olijfolie toe en proef voor zout en citroensap, voeg naar smaak meer toe.  In de koelkast een paar dagen te bewaren.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK