Aardappels met rozemarijn

2447 rozemarijn2

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…

Bekijk het recept

Rozemarijn en knoflook, daarmee maak je heel wat gerechten super lekker zo ook deze aardappels uit de oven. De Parmezaanse kaas geeft er nog een krokant korstje aan, kortom: straks zit jij weer heerlijk te smullen!

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine aardappels of krieltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • olijfolie
  • zout

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de aardappels schoon, halveer grote exemplaren en kook ze in ruim water beetgaar, laat daarna uitlekken. Pel de knoflook. Spoel de rozemarijntakjes, ris de naaldjes van de takje en hak ze fijn. Meng 4 el olijfolie met de rozemarijn en wat zout in een kom en pers er de knoflook bij. Leg de krieltjes op een bakplaat. Plet ze kort en krachtig met een pureestamper, vork of de achterkant van een grote pollepel. Giet er de knoflookolie over en bestrooi met Parmezaan. Bak in ongeveer 20 min. goudbruin.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK