Courgette-wortel koekjes

Print Friendly, PDF & Email

Courgette-wortel koekjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

In de periode dat we lockdowns hadden, aten we vaak tussen de middag ook iets warms, zoals deze lekkere courgette-wortel koekjes. Zowel met courgette als wortel kun je prima bakken, zowel zoet als hartig.  Ik dacht: we gaan ze weer eens maken, dat kan ook een dag van te voren en dan mee in de lunchbox, want koud smaken ze ook prima. Of eet  ze als snack of leuk bijgerecht, dat kan natuurlijk ook.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • flinke draai peper
  • scheutje olijfolie
  • 50 g bloem of rijstemeel
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de wortel en courgette grof en laat eventueel, als je tijd hebt, even uitlekken in een vergiet. Snijd de ui zo fijn als je kunt. Meng de groenten met de eieren, meel, bakpoeder, kruiden, olie en p&z. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep met een grote lepel of ijsboltang 12 bergjes  op de bakplaat, druk ze een beetje plat. Schuif ze in de oven en bak ze een half uurtje, keer ze voorzichtig halverwege een keer. Lekkere lunch of leuk bijgerecht. Serveer met wat chilisaus of een yoghurt-knoflook sausje.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept