Toscaanse tuinbonen

Print Friendly, PDF & Email

Toscaanse tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept

Mijn meisjes zijn niet heel dol op tuinbonen, maar deze, vers van ons eigen land met olijven en tomaat, gingen schoon op! Heerlijk met gebakken vis en rijst, pasta of couscous.

Ingrediënten

400 g tuinbonen, eventueel een takje bonenkruid, ½ kopje verse melk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3-4 tomaten, 2 el olijfolie, handje groen of zwarte olijven (zonder pit), 2 el fijn gesneden verse kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van oregano basilicum tijm en peterselie) of 2 volle tl gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Italiaanse kruidenmix), p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop eerst de bonen, schakel gerust je gezinsleden in en praat ondertussen even bij. Doe de tuinbonen, met eventueel een takje bonenkruid en het kopje melk in een pan en giet er zoveel water op dat de bonen net gaan drijven. Geen zout, dat maakt de bonen taai! Breng aan de kook en laat zee op zacht voor in 0ngeveer 10 min. gaar koken, prik regelmatig even!  Intussen pel je ui en knoflook en hakt beide fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook glazig. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Voeg tomaten en kruiden toe aan de ui en stoof het rustig. Halveer de olijven, giet de tuinbonen af en voeg beide toe aan het ui-tomatenmengsel. Proef voor p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept