Toscaanse tuinbonen

Print Friendly, PDF & Email

Toscaanse tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Vegan romige pasta met snijbiet en paprika

Vegan romige pasta met snijbiet en paprika
Print Friendly, PDF & Email

Ook heel lekker voor niet vegans…

Bekijk het recept

Mijn meisjes zijn niet heel dol op tuinbonen, maar deze, vers van ons eigen land met olijven en tomaat, gingen schoon op! Heerlijk met gebakken vis en rijst, pasta of couscous.

Ingrediënten

  • 400 g tuinbonen
  • een takje bonenkruid
  • ½ kopje verse melk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3-4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • handje groene of zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 el fijn gesneden verse kruiden (bijvoorbeeld bonenkruid, of oregano, basilicum, tijm en/of peterselie) of 2 volle tl gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Italiaanse kruidenmix)
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop eerst de bonen, schakel gerust je gezinsleden in en praat ondertussen even bij. Doe de tuinbonen, met het takje bonenkruid en het kopje melk in een pan en giet er zoveel water op dat de bonen net gaan drijven. Geen zout, dat maakt de bonen taai! Breng aan de kook en laat zee op zacht voor in ongeveer 10 min. gaar koken, prik regelmatig even!  Intussen pel je ui en knoflook en hakt beide fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook glazig. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Voeg tomaten en kruiden toe aan de ui en stoof het rustig. Halveer de olijven, giet de tuinbonen af en voeg beide toe aan het ui-tomatenmengsel. Proef voor p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Vegan romige pasta met snijbiet en paprika

Vegan romige pasta met snijbiet en paprika
Print Friendly, PDF & Email

Ook heel lekker voor niet vegans…

Bekijk het recept